Нові санітарні норми для шкіл від МОЗ

Читать на русском
Після занять проводити фізкультхвилинки та гімнастику для очей, в кінці уроку - фізичні вправи для профілактики загальної втоми.

Міністерство охорони здоров'я у співпраці з Міністерством освіти й науки розробили нові санітарні норми для шкіл.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ, пише «Слово і Діло».

Реформа освіти: що з 1 вересня зміниться для першокласниківРеформа освіти стартує в Україні з 1 вересня. Першими зміни на собі відчують першокласники.

МОЗ та МОН пропонують скоротити тривалість виконання домашніх завдань: не більше 1 години у 3–9 класах та 1,5 години у 10–12 класах. А для учнів першого і другого класів домашні завданні взагалі не рекомендовані.

Також скасувати нормативи щодо відстані між партами. У 1-4 класах облаштувати в навчальних приміщеннях місця для відпочинку та ігор.

У МОЗ пропонують використовувати у навчальному процесі інтерактивні дошки, мультимедійні технології та пристрої. Після занять із застосуванням мультимедійних технологій проводити фізкультхвилинки та гімнастику для очей, в кінці уроку - фізичні вправи для профілактики загальної втоми.

Як повідомляють у прес-служба міністертва, також запропоновано змінити харчування для учнів.

«Щоденне меню шкіл має включати, як мінімум, чотири страви, а калорійність обіду повинна складати близько 30% від добової потреби в енергії. У розроблених рекомендаціях чітко визначена максимально допустима кількість цукру та солі для різних страв», - йдеться у повідомленні.

Як писало «Слово і Діло», українські першокласники почнуть навчання без підручників і друкованих зошитів.

Також у Супрун висловилися проти проведення шкільних лінійок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: