Україна обов'язково здобуде Томос про автокефалію - Клімкін

Читать на русском
Українська православна церква неодмінно отримає автокефалію. Це прогноз міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін після новин про зустріч Вселенського патріарха Варфоломія з главою Російської православної церкви (РПЦ) патріархом Кирилом у Стамбулі зазначив, що Українська православна церква неодмінно отримає автокефалію.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Вселенський патріарх повідомив співрозмовнику (патріарху Кирилу, - ред.) про те, що автокефалія в Україні буде! І це історична новину, яка веде нас до історичної перемоги!», - написав він.

За його словами, Україна обов'язково отримає Томос, «тому що це відповідає і канонам православ'я, і логікою історії».

Клімкін наголосив, що прагнення України отримати автокефалію і підтримка Вселенського патріарха Варфоломія «таки змусили РПЦ хоча б частково повернутися до реальності і почати діалог з Константинополем».

У той же час, глава МЗС підкреслив, що не варто забувати про те, що Росія здатна на «які-небудь підступності», тому, за його словами, потрібно особливо ретельно дбати «про захист нашої мрії».

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що Вселенський патріарх Варфоломій на зустрічі в Стамбулі повідомив предстоятелю Російської православної церкви, патріарха Кирила, що збирається надати Україні автокефелию.

Раніше 27 липня Вселенський Патріарх Варфоломій у посланні президенту України Петру Порошенку до дня святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України підтвердив своє рішення надати українській церкві томос про автокефалію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: