Патріарх Варфоломій повідомив Кирилу про рішення щодо автокефалії Україні

Читать на русском
Патріарх Варфоломій у вступному слові на зустрічі з Патріархом Кирилом нічого не сказав про Україну, але заявив про намір вирішувати всі питання шляхом діалогу.

Константинопільский Патріархат повідомив очільнику РПЦ Кирилу про рішення щодо «подолання розділення в Україні» та надання автокефалії яке наразі імплементується.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив речник УПЦ КП, архієпископ Євстратій Зоря.

Як пише архієпископ Зоря, про це повідомив митрополит Еммануїл за результатами переговорів Патріарха Варфоломія та голови РПЦ Кирила.

«До журналістів вийшов митрополит Еммануїл, який був представником Патріарха на святі в Києві в липні. Він зробив коротку заяву, суть якої була у фразі: ми повідомили Патріарху про рішення щодо подолання розділення в Україні та надання автокефалії, яке імплементується. Пізніше очікується офіційний текст, тому викладення може бути не буквальним», – пише архієпископ.

Архієпископ Зоря додав, що загальний підсумок переговорів для України дає підстави для стриманого оптимізму, «однак не слід забувати, що диявол ховається в деталях».

За його даними, представники МП після переговорів зі Вселенським Патріархом були нервові та напружені й одразу залишили Фанар.

31 серпня Вселенський Патріарх Варфоломій прийняв на Фанарі голову РПЦ Кирила, теми переговорів не вказувались, але на початок вересня заплановане зібрання єпископату Константинопільського патріархату, на якому, можливо, буде розглянуте питання надання Українській православній церкві автокефалії. Проти цього різко виступає Москва.

27 липня Вселенський Патріарх Варфоломій у посланні президенту України Петру Порошенку до дня святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України підтвердив своє рішення надати українській церкві томос про автокефалію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: