Держдеп прокоментував плани України про закупівлю систем ППО

Читать на русском
Інформація про потенційні операції з продажу зброї Україні від США, які перебувають на стадії узгодження, не обговорюється.

У Держдепартаменті відреагували на заяви посла України в США Валерія Чалого щодо зацікавленості Києва в придбанні американських систем ППО.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила українська служба Голосу Америки.

Нормандський формат: чим допоможуть США та коли чекати кардинальних змінРФ не готова брати участь у Нормандському форматі, поки Україна не виконає Мінські домовленості. США звинувачують РФ у затягуванні конфлікту й обіцяють допомогти розблокувати переговорний формат.

«Відповідно до офіційної політики Державного департаменту, ми не коментуємо потенційні операції з продажу або передачі зброї та угоди, які знаходяться на стадії узгодження - до того, як щодо них буде офіційно проінформований Конгрес США», - заявив представник американського зовнішньополітичного відомства.

Раніше Чалий заявив, що Україна подала запит в США щодо закупівель систем протиповітряної оборони вартістю 750 мільйонів доларів за одну одиницю. Посол уточнив, що Київ планує при необхідності купити мінімум три такі комплекси для української армії.

Пізніше він зауважив, що ЗМІ неправильно інтерпретували його слова про запит і ціну угоди. Наразі відомо, що Україна веде роботу в даному напрямку, однак більш докладна інформація є закритою.

Нагадаємо, Україна отримає додатково майже $78 млн від уряду США на підвищення прозорості врядування та забезпечення стійкого економічного розвитку.

Також стало відомо, що Україна планує витратити 250 млн доларів військової допомоги від США на медицину, ППО і засоби радіоелектронної боротьби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: