Муженко озвучив фінансові потреби армії

Читать на русском
Наступного року на потреби оборонного сектора необхідно 112 мільярдів гривень, тоді як торік було виділено 86 мільярдів.

У 2019 році Збройним силам України необхідно фінансування на рівні щонайменше 112 мільярдів грн.

Як пише «Слово і Діло», про це в інтерв'ю BBC News Україна повідомив начальник Генерального штабу – головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко.

«Ми підрахували, що це має бути сума близько 112 мільярдів гривень. Це мінімальна потреба для армії. А нам поки дають показники на 82 мільярди гривень. Цього недостатньо, щоб утримувати ЗСУ в боєздатному стані, я вже не говорю про нарощування можливостей», – сказав він.

За словами Муженка, зараз спостерігається відтік військових кадрів, у тому числі через проблеми матеріального характеру, що матиме серйозні наслідки для боєготовності ЗСУ.

Голова Генштабу пояснив, що через звільнення в армію набирають нових контрактників, яких потрібно підготувати, однак через певний період вони також звільняються.

«Наші дослідження показують, що базовим фінансовим забезпеченням для військовослужбовця повинні бути 15 тисяч гривень. У нас зараз 7 тисяч, ця цифра має зрости щонайменше вдвічі. Тоді це буде гідний рівень матеріальної компенсації за всі ті незручності й ту напругу, яку вони відчувають», – зазначив він.

Начальник Генштабу також вказав, що на передову ця ситуація не впливає, оскільки там грошові виплати значно більші.

Як повідомлялося, із січня до червня звільнилися 11 тисяч офіцерів і контрактників, які мали військовий досвід, ще 18 тисяч мають звільнитися до кінця 2018 року. З початку року на військову службу за контрактом у ЗСУ прийняті 17 тисяч осіб.

Також з'ясувалося, скільки резервістів готові служити в армії.

Нагадаємо, в Міноборони визначилися з датою підвищення зарплат військовим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: