США назвали умови надання чергової допомоги Україні

Читать на русском
За словами Чалого, існує певний календарний план виконання умов. Так, умовою на поточний рік було ухвалення закону про нацбезпеку.

США завершать надання Україні допомоги на суму 250 мільйонів доларів лише за умови виконання Україною низки умов щодо здійснення реформ.

Про це в понеділок, 27 серпня, заявив посол України в США Валерій Чалий, передає «Слово і Діло».

Як вплинуть нові санкції США на оточення Путіна та що це дасть?У понеділок, 27 серпня, набули чинності санкції США проти Росії через використання хімічної зброї. Яке значення вони мають, міркували експерти.

Як повідомив посол, Штати готові надати без виконання додаткових умов половину передбаченої допомоги, а надання решти відбудеться «в обмін» на реформи в Україні.

«Ці кошти надійдуть лише за умови виконання певних вимог. Якщо ми продовжимо реформування (ЗСУ та оборонно-промислового комплексу – ред.), то ми отримуємо решту», – пояснив він.

За словами Чалого, існує певний календарний план виконання умов. Так, умовою на поточний рік було ухвалення закону про нацбезпеку.

«Це ми виконали. На наступний рік є інші умови – це прозорість закупівлі озброєнь, тобто прозорість «Укроборонпрому», нові підходи в роботі ВПК», – зазначив дипломат.

Раніше стало відомо, що оборонний бюджет України на 2019 рік складе близько 200 млрд грн, що в два з половиною рази більше, ніж на поточний рік.

Також нагадаємо, нові санкції США через справу Скрипалів набули чинності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: