Клімкін виключив можливість мирової угоди з «Газпромом»

Читать на русском
Голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що Київ не буде укладати мирову угоду з «Газпромом» за вже винесеним рішенням Стокгольмського арбітражу.

Голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що Київ не буде укладати мирову угоду з «Газпромом» за вже винесеним рішенням Стокгольмського арбітражу.

Про це дипломат написав у своєму мікроблозі Twitter, пише «Слово і Діло».

«Нафтогаз» запропонував знизити тариф на транзит газуГрупа Нафтогаз направила НКРЕКП пропозиції щодо зміни діючої методики розрахунку тарифів на послуги транспортування природного газу.
  «Спроба Росії домовитися про позасудове врегулювання справ, за якими Стокгольмський трибунал уже виніс рішення, не пройде. Потрібно слідувати загальноприйнятим юридичним нормам і міжнародним правом», - написав Клімкін.

17 липня в Берліні відбулася тристороння зустріч ЄС-Росія-Україна, на якій обговорювалося питання транзиту російського газу через територію української держави після 2019 року.

Сторони домовилися про розробку графіка подальших зустрічей. Як очікується, другий раунд переговорів пройде в жовтні 2018 року.

За словами віце-президента ЄК з Енергосоюзу Мароша Шефчовича, Росія, ЄК і Україна вирішили сконцентруватися на розробці нової угоди про транзит газу.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявляв, що Москва готова відновити транзит газу через територію України за умови врегулювання спору в Стокгольмському арбітражі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтесь до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: