«Газпром» скоротив поставки до Європи через Україну та Білорусь

Читать на русском
Заявка на транзит газу через Україну ужгородським коридором на вівторок – на рівні 127 млн куб. м, що на 14 відсотків нижче, ніж факт прокачування понеділка.

Російський «Газпром» із початку тижня скоротив фізичні поставки газу до Європи через Україну та Білорусь.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на дані газотранспортних операторів Європи у вівторок, 7 серпня.

У Мін'юсті порахували, яку частину боргу Україні вдалося стягнути з «Газпрому»Мін'юст веде переговори з іноземними радниками про стратегію повернення до бюджету іншої частини боргу.

Так, заявка на транзит газу через Україну ужгородським коридором на вівторок – на рівні 127 млн ​​куб. м, що на 14% нижче, ніж факт прокачування понеділка, – 147 млн ​​куб. м. При цьому найближчі ремонтні роботи в Україні на ужгородському коридорі почнуться лише 14 серпня. У Росії жодних аварій у центральній частині країни не було, ремонтів немає.

Крім того, в понеділок поставки газу до Німеччини газопроводом «Ямал-Європа» знизилися на 12% – до 77 млн ​​куб. м з 88 млн куб. м у неділю. При цьому найближче обмеження роботи цього газопроводу в зв'язку з ремонтом заплановане лише на 8 серпня на одну добу, повідомляє газотранспортна компанія Gascade.

На сайті «Газпрому» в розділі REMIT, де компанія розкриває дані про обсяги транзиту та обставини його зміни, коментарі щодо цього відсутні.

Нагадаємо, Україна наростила транзит газу в липні на 13%. За підсумками минулого місяця транзит газу через українську територію зріс на 950 млн куб. м.

Також стало відомо, що Україна різко скоротила імпорт газу з початку 2018 року – на 31,5%, або на 2,56 млрд куб. м.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: