«Інтер» подає до суду на Національну раду

Читать на русском
Телеканал «Інтер» подає до суду на Національну раду з телерадіомовлення з приводу штрафу за концерт до Дня перемоги.

Телеканал «Інтер» подає до суду на Національну раду з телерадіомовлення з приводу штрафу за концерт до Дня перемоги.

Про це в четвер, 12 липня, пише прес-служба телеканалу, передає «Слово і Діло».

Чи покарають «Інтер» через трансляцію ЧС із футболу?Комітет ВР підтримав проект постанови про заборону телеканалам транслювати Чемпіонат світу з футболу. Чи загрожує щось телеканалу Інтер, який уже анонсував трансляцію, міркували експерти.

Згідно з повідомленням, проведена 22-23 травня 2018 року позапланова виїзна перевірка каналу Нацрадою не привела аргументованих і обґрунтованих підтверджень порушення телеканалом «Інтер» положень чинного законодавства. Свої заперечення на звинувачення телеканал подав у Нацраду.

У прес-службі відзначили, що до державного свята День перемоги була приурочена тематична передача Перемога. Одна на всіх. У програмі «Інтер» відкрито засудив нацизм і нагадав про роль України в перемозі над ним.

«Засудження нацизму є нормою для демократичних суспільств протягом останніх 70 років, в тому числі на законодавчому рівні. У 2006 році ПАРЄ в резолюції Про боротьбу з відродженням нацистської ідеології серед іншого зазначила, що злочинна діяльність нацистської політики і дій була безапеляційно доведена і засуджена військовим трибуналом в Нюрнберзі в 1945-1946 роках», - пише прес-служба.

Також повідомляється, що в акті перевірки комісія Нацради привела декілька цитат із програми.

«Всі вони пов'язані виключно з засудженням нацизму як прояви фашизму. В ефірі концерт Перемога. Одна на всіх став абсолютним лідером, його подивилися 7,3 млн чоловік. Після виходу концерту на телеканал протягом декількох тижнів надходили численні звернення глядачів з подяками за створену програму», - йдеться в повідомленні.

Телеканал «Інтер» оскаржить рішення Нацради в судовому порядку.

Раніше, 11 липня, Нацрада прийняла рішення оштрафувати телеканал «Інтер» на 4,046 млн гривень через концерт, показаний в ефірі 9 травня 2018 року з нагоди Дня перемоги.

Раніше «Інтер» закликали не транслювати ЧС-2018 в Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: