НАБУ розслідує можливі зловживання в ще одному морському порту

Читать на русском
В Антикорупційному бюро розслідують можливі незаконні дії чиновників Білгород-Дністровського порту.
Білгород-Дністровський порт

Детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні про можливе зловживання службовим становищем посадовими особами державного підприємства «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» при заниженні ставок для приватної фірми, чим завдали тяжких наслідків.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, працівники Білгород-Дністровського порту, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи в інтересах третіх осіб, надали незаконну перевагу ПП «Стивідорна компанія «Сенат» у вигляді заниження ставок навантажувальних робіт, будівельних і пиломатеріалів, чим спричинили держпідприємству тяжкі наслідки на загальну суму 11 мільйонів гривень.

У зв'язку з цим детективи просили суд надати доступ до документів МТБ Банку, а саме до виписки про рух коштів на банківському рахунку Білгород-Дністровського МТП. Суддя клопотання задовольнив.

Як відомо, Антимонопольний комітет розпочав справу щодо Білгород-Дністровського МТП за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції, що полягає у вигляді суттєвого обмеження конкурентоспроможності стивідорної компанії «Сенат» при наданні послуг з транспортного оброблення вантажів на території порту.

Нагадаємо, НАБУ проводило обшук в порту «Южний» у рамках справи про можливі зловживання на тендерах.

Раніше у Бюро почали розслідувати можливі зловживання в аеропорту «Київ».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: