Суд зобов'язав НАБУ розслідувати «незаконне збагачення» нардепа Геращенка

Читать на русском

Юристи проекту Тисни через суд зобов'язали Антикорупційне бюро почати розслідувати справу щодо нардепа Антона Геращенка.
Антон Геращенко

Суд зобов'язав детективів НАБУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про можливе незаконне збагачення народного депутата від фракції «Народного фронту» Антона Геращенка.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ада Педенко за результатами розгляду скарги юристів Bihus.info, повідомляє «Слово і Діло».

У постанові йдеться про можливе скоєння Геращенком кримінального злочину, передбаченого ст. 368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення).

Як відомо, в сюжеті Bihus.info йдеться про те, що нардеп орендує квартиру в Києві площею 200 квадратів за гроші свого тестя Олексія Шамбурова. 62-річний тесть до 2016 року не отримував доходу, а після 2016-го отримав близько 270 тисяч гривень за підприємницьку діяльність і не міг платити близько 3 тисяч доларів щомісяця за оренду житла. Сам Антон Геращенко орендувати квартиру не міг – у декларації його дохід склав лише трохи більш ніж 100 тисяч гривень на рік.

Антон ГеращенкоРадник Міністра внутрішніх справ України

Із цією інформацією юристи проекту «Тисни» звернулися до НАБУ, проте в Національному бюро спочатку відмовилися розслідувати справу нардепа через «відсутність фактичних обставин». Надалі юристи звернулися до суду, який і зобов'язав НАБУ порушити провадження.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення нардепів Дубневичів.

Раніше Бюро почало розслідувати брехню в декларації члена парламенту Сергія Мартиняка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: