У червні стартує мала приватизація – Гройсман

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що невеликі підприємства почнуть продавати через систему ProZorro вже в цьому місяці.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що вже в червні стартує приватизація невеликих активів, які не становлять стратегічного значення для економіки України.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну, передає Слово і Діло.

«Я вважаю, що приватизація - це залучення інвестицій в промисловість. У цьому місяці стартує нова формула продажу невеликих підприємств - через ProZorro - відкрито, публічно, без зловживань», - зазначив Гройсман.

Він уточнив, що великі, стратегічно важливі активи будуть збережені у власності держави, а ті, де можна залучити капітал для оновлення технологій і примноження робочих місць, пройдуть підготовку з залученням відомих світових радників.

«Цю практику пройшли країни з високим рівнем життя. А ми, на жаль, залишалися з купою проблем, які зараз потрібно врегулювати», - зазначив Гройсман.

Додамо, що на 2018 рік заплановано отримати 21,3 млрд. грн. від приватизації. Також в цьому році Фонд держмайна запланував продаж близько 200 підприємств з різних галузей: транспортні, хімічні, машинобудівні, сільськогосподарські, вугільні та інші.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про приватизацію держмайна №7066 18 січня.

Раніше Фонд державного майна доповнив перелік малої приватизації - тепер в нього входять 716 держоб'єктів замість 576.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: