В Україні стартує мала приватизація

Читать на русском
У Мінекономрозвитку повідомили про повну готовність нормативної бази для запуску малої приватизації.

У Мінекономрозвитку повідомили про повну готовність нормативної бази для запуску малої приватизації.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється в заяві прес-служби відомства.

«5 червня набули чинності затверджені Кабінетом міністрів правила прозорого продажу невеликих державних підприємств і компаній зі значною часткою державного капіталу. Таким чином, була повністю сформована нормативна база, необхідна для старту в Україні програми малої приватизації», – повідомляють представники міністерства.

Також у відомстві нагадують, що мала приватизація буде проводиться за допомогою електронної системи ProZorro.Продажі. До списку об'єктів малої приватизації потрапили активи державної та комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Під активами маються на увазі єдині майнові комплекси держпідприємств і пакети акцій тих підприємств, статутний капітал яких більш ніж на 50% належить державі.

«Ми чітко, крок за кроком, наближаємося до старту малої приватизації. Вперше в історії країни вона відбуватиметься виключно на відкритих електронних аукціонах. Спочатку був ухвалений новий закон, тепер розроблена вся необхідна нормативна база. Найближчими тижнями мають з'явитися перші лоти в системі», – заявив заступник міністра економрозвитку Максим Нефьодов.

Додамо, що на 2018 рік заплановано отримати 21,3 млрд грн від приватизації. Також цього року Фонд держмайна запланував продаж близько 200 підприємств із різних галузей: транспортні, хімічні, машинобудівні, сільськогосподарські, вугільні та інші.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про приватизацію держмайна №7066 18 січня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: