Третій рік після Іловайського котла: в Києві вшанували загиблих героїв

Читать на русском
28 серпня в Україні вшановують пам'ять загиблих українських військових під час Іловайського котла.

Сьогодні в Україні вшановують пам'ять загиблих українських військових під час Іловайського котла. На Михайлівській площі біля Стіни Пам'яті пройшов молебень.

Про це повідомив «24 каналу» в прямому ефірі, передає «Слово і Діло».

Коли ціна обіцянок – життя героїв. 3 роки АТО в заявах Порошенка«Слово і Діло» зібрало найважливіші та найрезонансніші обіцянки Президента України за три роки проведення антитерористичної операції на сході країни.

Віддати шану загиблим героям Іловайська прийшли матері загиблих, полонених і зниклих безвісти учасників АТО, волонтери, політики. Також у заході взяли участь військовослужбовці, які звільняли Іловайськ і виходили з котла.

Таку акцію проводять щороку. На неї запрошують і чиновників, щоб вони відповіли на запитання родичів. Однак цього разу прийшла лише заступниця міністра соціальної політики Наталія Федорович.

Нагадаємо, в серпні 2014 року українські силовики увійшли в Іловайськ. Вони змогли взяти під свій контроль частину міста, однак після заходу значних сил регулярних російських військ 23-24 серпня в тил українського угруповання з території РФ, а також через дезертирство окремих українських підрозділів іловайське угруповання опинилося в оточенні.

29 серпня вночі Путін звернувся до бойовиків із закликом відкрити гуманітарний коридор для українських військових. 29 серпня о 6:00 ранку російський офіцер прибув до Многопілля й повідомив українській стороні, що вихід має відбутися без зброї. О 8:15 українські військові організованими колонами почали рух із міста. Колони були розстріляні на марші.

Раніше військовий прокурор Анатолій Матіос розповів, кого прокуратура звинувачує в Іловайській трагедії.

Нагадаємо, ГПУ оприлюднила результати слідства щодо Іловайська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: