Скільки в липні заробили члени Кабміну

Читать на русском

Як у липні працювали члени Кабінету міністрів, ми з'ясували, тепер час розібратися, скільки вони за свою роботу отримали. У самий розпал літа й сезон відпусток міністрам нарахували непогані відпускні, а багатьом ще й матеріальну допомогу на оздоровлення. «Слово і Діло» розбиралося, скільки в підсумку за минулий місяць заробили члени уряду та їхні заступники.

Звання найбільш високооплачуваного міністра в голови МВС Арсена Авакова перехопив Андрій Рева. За сумою зарплати свого «попередника» на першому місці міністр соціальної політики значно випередив, отримавши в липні більш ніж 143 тисячі гривень. І це в його відомстві не межа: заступниця міністра Ольга Крентовська заробила 157,6 тисячі гривень.

Скільки члени Кабміну заробили в червніАрсен Аваков знову найбільш високооплачуваний міністр. Серед аутсайдерів – Володимир Гройсман, екс-міністр Олександр Данилюк, Уляна Супрун та Юрій Стець.

На другому місці за рівнем зарплати – віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко, який заробив 113,2 тисячі гривень. На третьому – міністр культури Євген Нищук і його 106,4 тисячі гривень. Аваков, який тривалий час був лідером за зарплатою, в липні заробив 58,9 тисячі гривень.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман традиційно посів місце в хвості рейтингу – 37,1 тисячі гривень за липень. Менше за нього отримали лише міністр спорту Ігор Жданов (29,8 тисячі гривень) та Юрій Стець (16,3 тисячі гривень). Міністр аграрної політики Тарас Кутовий не отримує зарплату ще з минулого року.

У 12 міністерствах заступники отримали більше за своїх начальників. Найвищі зарплати в заступників голови Мінсоцполітики.

Детальніше – на інфографіках.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки заробляють очільники антикорупційних органів в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: