Абсурд і політзамовлення: у Медведчука відповіли на підозри Луценка

Читать на русском
Всеукраїнський громадський рух Український вибір, головою якого є Віктор Медведчук, назвав заяви генпрокурора Луценка щодо причетності руху до планів Савченко та Рубана вчинити терористичні акти та держпереворот політичним замовленням та абсурдом.

Всеукраїнський громадський рух «Український вибір», головою якого є Віктор Медведчук, назвав заяви генпрокурора Луценка щодо причетності руху до планів Савченко та Рубана вчинити терористичні акти та держпереворот політичним замовленням та абсурдом.

Про це повідомляє сайт руху, пише «Слово і Діло».

Які думки караються: Савченко просто говорила чи все ж таки готувалася до злочину?На відміну від політичних експертів, які заявляють, що Савченко просто висловлювала свої думки, за що її зараз намагаються притягнути до кримінальної відповідальності, юристи вважають дещо інакше.

«Абсурдні заяви генерального прокурора України Юрія Луценка – це дешева маніпуляція. Її мета очевидна – залякати суспільство, штучно створюючи образ ворога, збільшуючи таким чином підтримку влади; залякати тих, хто, як і наш рух, виступає за мирний і конституційний шлях перетворень, встановлення миру на Донбасі, збереження єдності й територіальної цілісності країни», – йдеться в повідомленні.

В «Українському виборі» заявляють, що «наклепницькі звинувачення Луценка базуються не на фактах, а на політичному замовленні та на боротьбі з громадянським суспільством».

«Луценко переслідує «Український вибір» і його лідера Віктора Медведчука, оскільки як вогню боїться реалізації ідей, які ми відстоюємо та які підтримують мільйони українців», – ідеться в повідомленні.

Відзначається, що «політичні репресії» організовані Луценком, «мають системний характер» і обумовлені не справою Савченко та Рубана.

«У січні 2016 року Юрій Луценко (тоді голова фракції БПП) висловлювався проти ідеї «народного референдуму», називаючи її «прожектом». У липні 2016 року він (вже як генеральний прокурор) голослівно звинуватив «Український вибір» у причетності до створення на місцях «територіальних громад» як антиконституційних органів влади, до яких «Український вибір» не має жодного стосунку», – підсумували в русі Медведчука.

Як відомо, раніше Луценко заявив, що підозрює «Український вибір» у намірі здійснити переворот в Україні.

22 березня Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Надії Савченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: