Порошенко вибачився за обіцянку швидко завершити АТО: реакція соцмереж

Читать на русском

Петро Порошенко вибачився за те, що пообіцяв швидко завершити АТО. Як на його вибачення відреагували в соцмережах – в огляді Слова і Діла.
Слово і Діло

Президент України Петро Порошенко вибачився за свою обіцянку швидко завершити антитерористичну операцію на Донбасі. Цю обіцянку він давав у 2014 році, будучи кандидатом на посаду глави держави.

«Шкодую, що породив завищені очікування. Щиро перепрошую, що подав надію, яка не збулася. Прикро, що дав обіцянку, яка не справдилась. Прошу за це вибачення. Це для мене серйозний урок обережного і відповідального ставлення до своїх слів і обіцянок, чесного і відвертого», – сказав Порошенко.

«Слово і Діло» розбиралось, як на вибачення президента відреагували в соціальних мережах.

«В українській політичній культурі визнати помилку, вибачитися завжди означало слабкість. Тому що це є ознакою слабкості в злочинних, базарних, гопницьких субкультурах, звідки найчастіше походили політики. Тому ось це вибачення заслуговує на повагу. І насправді є беззаперечним проявом сили. Як би хто не ставився до діяльності Порошенка. Для мене це означає важливий ментальний прорив», – написала журналістка Мирослава Барчук.

«Чекаємо від нього вибачень за офшори, «Роттердам плюс», всепаралізуючу корупцію, загибель журналістів і переслідування опонентів. Лише тоді ми зможемо сказати, що це сильна позиція президента, а не банальний передвиборчий трюк кандидата», – написав Руслан Бортник.

«Вибачення за невиконання головної обіцянки, завдяки якій Петро Олексійович Порошенко став президентом, – це публічне визнання невиконання головної обіцянки кандидата в президенти, яка була мотиватором для багатьох людей при голосуванні на ділянках. Тому на наступних виборах всім раджу аналізувати слова й справи політиків. Згодна, що лише сильні люди визнають помилки. Але сильна людина, як то кажуть, не професія. Цього може виявитися недостатньо для претендента на головну посаду в країні», – вважає Марина Сорока.

«Нове слово в українській політиці – до свят, річниць і пам'ятних дат вибачатися за невиконані обіцянки. Можна було б просто посміятися й забути, але ... Петро Порошенко сказав «а», але не сказав «б». Визнати помилку – це добре, якщо щиро. А як із відповідальністю за помилки? Просто «зрозуміти й пробачити»?», – написав Богдан Яременко.

«Щойно президент вибачився за свої слова про завершення АТО за два тижні. Це початок передвиборчої кампанії чи щирі вибачення й відхід із політики після закінчення каденції?», – написав журналіст Володимир Фомічов.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко назвав «найбільший мінус» президента України Петра Порошенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: