Британія заявила, що лише РФ має ресурси для виробництва «Новачка»

Читать на русском
Британський дипломат вчергове звинуватила керівництво Російської Федерації в отруєнні екс-полковника ГРУ.

Хоча розслідування Організації із заборони хімічної зброї не змогло ідентифікувати країну, в якій створили газ «Новачок», вина за отруєння явно лежить на Росії.

Про це під час засідання Ради безпеки ООН заявила постійний представник Великобританії при ООН Карен Пірс, повідомляє «Слово і Діло».

«Розслідування ОЗХЗ підтвердило використання в Солсбері хімічної речовини «Новачок» військового призначення. Його найвища концентрація була встановлена ​​на дверній ручці будинку Скрипалей», – повідомила Пірс.

Як і раніше, британська лабораторія в Портон-Дауні, в ОЗХЗ не змогли визначити країну, в якій був створений «Новачок», проте, на думку постпреда, немає іншого пояснення, окрім відповідальності РФ за отруєння Скрипалей.

«Тільки Росія має технічні ресурси і мотив для створення «Новачка». Вона і раніше це робила, має можливість і зараз. Навіть президент Путін брав участь у створенні цієї речовини», – сказала Пірс.

Нагадаємо, експертиза не підтвердила наявність отрути BZ при отруєнні Скрипаль, про яку раніше заявляв міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: