Стало відомо, скільки українських кораблів затримала РФ

Читать на русском
Росіяни затримали понад 150 іноземних судів, що слідували до українських портів на Азовському морі. Тоді як кораблі, які прямують до російських портів, проходять без затримок.

Російська сторона затримала понад 150 іноземних суден, що слідували до українських портів на Азовському морі.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян в ефірі телеканалу «112 Україна».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє розблокувати українські морські порти в Азовському моріСказано 31 липня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

«У мене немає точних даних, але це, здається, більш ніж 150 іноземних суден, які слідували до українських портів. Причому тенденція зберігається: прикордонники російські продовжують оглядати ті судна, які йдуть до українських портів на Азовському морі», – сказав Слободян.

За його словами, судна, які прямують до російських портів, проходять без затримок.

Він зазначив, що огляди наступних в українські порти суден зазвичай здійснюються, коли ті перебувають у зонах, недоступних для патрулювання українськими прикордонниками.

Нагадаємо, за даними Мінінфраструктури, в період із 29 квітня до 9 липня 2018 року спецпідрозділи РФ затримали для огляду 93 судна, не пояснюючи причин.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що РФ навмисно створює перешкоди суднам, які проходитимуть до українських портів Азовського моря, тому слід запровадити українські дзеркальні санкції й ініціювати міжнародні санкції,

17 липня президент України Петро Порошенко доручив керівництву ЗСУ вжити заходів у зв'язку з незаконними зупинками й оглядами українських та іноземних суден, що йдуть до портів Азовського моря.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: