Кличко відкрив вулицю Леонтовича після капітального ремонту

Читать на русском
Переходи на Леонтовича облаштовані тактильною плиткою, вздовж вулиці облаштовані велодоріжки. Також повністю оновлена ​​система освітлення, облаштовані нові газони.

Мер столиці Віталій Кличко відкрив рух оновленою вулицею Леонтовича. Капітальний ремонт там тривав три тижні.

За словами мера, на цій вулиці замість асфальту використовували новий покращений матеріал – полімерасфальтобетон. Він більш довговічний. Також на Леонтовича облаштували спеціальні паркувальні «кишені», пише прес-служба мера, повідомляє «Слово і Діло».

«Тут розширили тротуар до рівня смуги для парковки. Завдяки цьому пішохода, який збирається перейти дорогу, краще видно. Його не закривають припарковані автомобілі. Також завдяки звуженню на перехресті проїжджої частини знижується швидкість автомобілів і, що важливо, водії не зможуть паркуватися прямо на перехресті, – підкреслив Кличко. – Скоро набуває чинності закон про паркування. І, наприклад, тут, на Леонтовича, упорядкована зона для паркування автомобільного транспорту. Передбачені місця для паркування автомобілів людей із обмеженими можливостями. Це і є європейський стандарт доріг. І такі дороги мають бути всюди в столиці», – зазначив Кличко.

Також він зазначив, що переходи на Леонтовича облаштовані тактильною плиткою, уздовж вулиці облаштовані велодоріжки. Також повністю оновлена ​​система освітлення, облаштовані нові газони. З метою впорядкування хаотичної парковки встановлені 300 антипаркувальних стовпчиків із нержавіючої сталі.

Крім цього, мер перевірив, яким чином був проведений капітальний ремонт вулиці Ярославів Вал. Там роботи тривали трохи більш ніж два місяці.

«Тут також облаштували нові тротуари й замінили бордюри, відремонтували оглядові колодязі, які були в жахливому стані. Асфальтове покриття повністю замінили на більш сучасне й більш практичне. Як ви бачите, ми перейшли на абсолютно нову якість ремонту доріг. Вони стають більш безпечними, комфортними як для водіїв, так і для пішоходів», – заявив Кличко.

За його словами, в Києві цього року капітально відремонтовані декілька основних магістралей на в'їздах до міста. Також здійснили капітальний ремонт на великих транспортних артеріях і деяких центральних вулицях столиці. Як зазначив Кличко, всі ремонтні роботи в місті тривають згідно з графіком.

Він нагадав, що за попередні два роки в Києві капітально відремонтували 502 км доріг та проїздів і щонайменше 300 км будуть оновлені цьогоріч.

Також нагадаємо, у Кличка готують план щодо запобігання підтоплень.

Раніше стало відомо, що в столиці замінять зливостоки на проблемних вулицях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: