РФ звинуватила британські ВПС у провокації

Читать на русском
Росія звинуватила Королівські ВПС Великої Британії в небезпечному перехопленні військових літаків над Чорним морем із метою спровокувати Москву.

Росія звинуватила Королівські ВПС Великої Британії у небезпечному перехопленні військових літаків над Чорним морем із метою спровокувати Москву.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві на сайті посольства РФ у Лондоні.

Екс-командувач ВМС України: Росія реалізовує стратегію хаосу в Азовському моріКремль будет использовать акции протестов среди металлургов и портовиков, чтобы убрать Украину из морских государств.

Літаки британських ВПС Typhoon 23 і 24 серпня піднялися з авіабази «Міхаїл Когалнічану» для супроводження російського літака морської розвідки й двох винищувачів Су-30.

«Ще можна зрозуміти, коли Королівський флот супроводжує кораблі російського ВМФ при проході через Ла-Манш, у безпосередній близькості від британського узбережжя, хоча й це не обов'язково супроводжувати публічними заявами. Але яку загрозу Великій Британії або навіть її союзникам може хоча б теоретично нести російський патрульний літак, що здійснює польоти поблизу російських же берегів, на відстані понад дві тисячі кілометрів від Британських островів?», – ідеться в заяві посольства РФ.

У дипвідомстві зазначили, що цей епізод «ілюструє згубність самої ідеї дислокації британських ВПС та інших НАТОвських сил у Румунії, Польщі та країнах Балтії».

Нагадаємо, в середу, 22 серпня, літаки британських Військово-повітряних сил були підняті з бази біля Констанци на території Румунії після того, як була виявлена присутність двох російських літаків Су-24 над Чорним морем.

Також 23 серпня винищувачі Військово-повітряних сил Великої Британії супроводили російський протичовновий літак Бе-12 в польоті над Чорним морем. Винищувачі королівських ВПС були підняті в повітря, щоб перервати політ російського літака до повітряного простору НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: