Омелян розповів, скільки коштує ремонт доріг в Україні

Читать на русском
В Україні середній або капітальний ремонт дороги коштує приблизно 10 млн грн за кілометр. Це рекордно низька сума, в порівнянні з будь-якими сусідніми державами.

В Україні середній або капітальний ремонт дороги коштує близько 10 мільйонів гривень за кілометр.

Як пише «Слово і Діло», про це в інтерв'ю проекту BIG MONEY сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

11 мільярдів гривень – в асфальт. Що не так із ремонтом доріг?Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що на ремонт доріг обласного значення виділили понад 11 мільярдів гривень. Чи достатньо цих коштів, розповіли експерти.

«Кількість відремонтованих кілометрів цього року – 4 тисячі. Це величезна кількість. В Україні середній або капітальний ремонт дороги коштує приблизно 10 мільйонів гривень за кілометр. Це рекордно низька сума порівняно з будь-якими сусідніми державами», – зазначив Омелян.

За його словами, серед країн ЄС найдешевший кілометр будівництва автобану в Болгарії – 3 млн євро, в Польщі – від 5 млн євро до 7 млн євро.

Омелян зазначив, що така економія досягається за рахунок більш дешевих робочої сили та сировини.

Нагадаємо, за даними «Укравтодору», в 2017 році в Україні було відремонтовано та збудовано понад 2 тис. км доріг, що вдвічі перевищило показники попереднього року.

Як повідомлялося, за підрахунками «Укравтодору», для капітального ремонту всіх доріг, які сполучають населені пункти на всій території України, необхідно виділити 2 трлн грн.

Нагадаємо, в держбюджеті на 2018 рік 44 млрд грн закладено на ремонт доріг (з них 32,6 млрд грн – бюджет Державного дорожнього фонду).

Раніше «Слово і Дело» писало, що нардеп Гончаренко так і не з'ясував, хто гарантує якість ремонту траси Київ-Одеса.

Також наші аналітики з'ясували, які теми хвилюють Омеляна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: