Хто гарантує якість ремонту траси Київ-Одеса, нардеп Гончаренко так і не з'ясував

Читать на русском
Депутат Гончаренко провалив обіцянку подати запит про те, хто гарантує якість ремонту траси Київ-Одеса.

Народний депутат України Олексій Гончаренко провалив обіцянку надіслати депутатський запит про контроль гарантій виконання ремонтних робіт на трасі Київ-Одеса.

Таку обіцянку він дав 17 квітня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ремонт тієї ж траси Одеса-Київ виконували певні компанії. Якщо сьогодні якась ділянка виявиться аварійною, то хтось має понести за це відповідальність або хтось має власним коштом її відновити. І це єдиний шлях. Тому що якщо ми будемо щороку робити одну й ту саму ділянку, то зрозуміло, що ми ніколи не збудуємо в Україні нормальні дороги», – стверджував Гончаренко на одному з телеканалів.

Олексій ГончаренкоНародний депутат України

На запитання ведучого, чи готовий нардеп звернутися з депутатським запитом з приводу траси Київ-Одеса, хто робив ремонт цієї дороги й хто має відповідати за її якість, Гончаренко відповів: «Я не просто готовий, я це постійно роблю. Зроблю й з приводу траси Київ-Одеса».

Пройшло півтора місяця, але станом на 31 липня 2018 року Олексій Гончаренко так і не звертався з депутатським запитом щодо контролю гарантій виконання ремонтних робіт на трасі Київ-Одеса. Тому його обіцянка вважається невиконаною. Однак якщо нардеп все-таки надішле відповідний запит, тоді зміниться й статус його обіцянки.

До речі, багато парламентарів обіцяють надіслати депутатський запит, але пишуть звернення, яке не розглядається на засіданні Верховної Ради, а відразу відправляється адресату. На відміну від запиту, на який обов'язково має надійти відповідь протягом 15 днів, звернення може бути проігнороване, особливо, якщо воно не стосується депутатської діяльності.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Гончаренко дав 63 обіцянки, з яких 20 виконав, а 11 – провалив.

Раніше ми писали, що нардепи від БПП обіцяли не голосувати до переобрання ЦВК, але не втрималися.

Які обіцянки парламентарі мають виконати під час роботи 9-ї сесії Ради – на інфографіці.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: