У Санкт-Петербурзі відбулися пікети на підтримку України, є затримані

Читать на русском
На Невському проспекті в Санкт-Петербурзі близько 15 активістів вийшли на поодинокі пікети, щоб привітати Україну з Днем незалежності.

На Невському проспекті в Санкт-Петербурзі близько 15 активістів вийшли на поодинокі пікети, щоб привітати Україну з Днем незалежності.

Про це повідомляє Радіо Свобода, пише «Слово і Діло».

За словами організатора пікетів, активістки Петербурзького демократичного руху «Солідарність» Ольги Смирнової, акція носить одночасно антивоєнний і антиімперський характер. Учасники нагадали про трагічні події 4-річної давності, про Іловайський котел, в якому загинули сотні українських військових, говориться в повідомленні.

«Тільки за умови каяття російського суспільства в розв'язанні війни в Україні, у наступних поколінь росіян і українців з'явиться можливість налагодити дружні відносини», - вважає Ольга Смирнова.

Активісти засудили російську анексію Криму і військове вторгнення на Донбас, а переговори із приводу звільнення українських політв'язнів учасники пікетів назвали «цинічними торгами». Активісти збирали на Невському проспекті підписи під вітальними листівками, щоб потім передати їх до консульства України.

Як передає ЗМІ, деякі перехожі реагували на пікети агресивно, було два напади на активістів. Затримано двох осіб - один нападник і один активіст «Солідарності».

Раніше відомі діячі Словаччини зажадали звільнити Сенцова.

Також відзначимо, щоб привітати Сенцова, мати Кольченка вийшла на одиночний пікет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: