Україна святкує День Незалежності

Читать на русском
У цьому році в Києві на День Незалежності традиційно відбудеться військовий парад. Як повідомляла Адміністрація президента, він розпочнеться о 10:00.

У п'ятницю, 24 серпня, Україна святкує День Незалежності.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Чи потрібен військовий парад до Дня незалежності України?Міністр оборони заявив, що цього року до Дня незалежності України відбудеться один із найбільших військових парадів.

Саме в цей день 27 років тому Верховна Рада УРСР схвалила Акт проголошення незалежності України, за який в грудні 1991 року проголосували українці на Всеукраїнському референдумі. А до цього, 16 липня 1990 року, ВР УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України.

У цьому році в Києві на День Незалежності традиційно відбудеться військовий парад. Як повідомляла Адміністрація президента, він розпочнеться о 10:00.

Планується, що по Хрещатику пройдуть військовослужбовці, буде продемонстрована військова техніка, а президент Петро Порошенко виступить на Майдані Незалежності. Очікується, що всього в параді візьмуть участь 4,5 тис. військовослужбовців і 250 одиниць техніки.

Які новинки української військової техніки покажуть під час параду до Дня незалежностіХрещатиком проїдуться 58-тонна ракетна установка Богдана, ракетний комплекс Грім-2, здатний обдурити будь-яку ППО, та українські Верба й Вільха, що стріляють швидше за Град.

За словами Степана Полторака, будуть задіяні 24 підрозділу Збройних сил України, Державної прикордонної служби, Служби безпеки, Національної гвардії, ДСНС, поліції та інші силові підрозділи.

Крім того, на святкування запрошені військові з 18 країн. Вони також будуть брати участь у параді.

На параді буде представлений новий транспортний літак Ан-178 вантажопідйомністю 18 тонн розробки ДП «Антонов» як новинка українського оборонно-промислового комплексу. Це буде прем'єрний публічний показ Ан-178 в Україні на заході подібного рівня.

У столиці вже перекрили рух на центральних вулицях і продовжили роботу громадського транспорту в зв'язку зі святковими заходами. Список вулиць можна подивитися тут.

У Дніпрі ж з нагоди свята відкрили найвищий флагшток в Україні. Його висота 72 м. Відкриття відбулося вчора, 23 серпня.

Охороняти правопорядок в Україні на День Незалежності, а також в наступні вихідні дні будуть близько 30 тис. правоохоронців.

У Держприкордонслужбі заявили, що посилять заходи безпеки на державному кордоні, лінії розмежування з окупованими територіями. Для цього направлені додаткові наряди. Крім того, будуть більш ретельно перевіряти документи людей, а також транспорт поблизу кордону, зокрема залучати кінологів зі службовими собаками для виявлення незаконної зброї та вибухівки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: