Порошенко закликав позбутися впливу церкви, що освячує гібридну війну Путіна

Читать на русском
Президент зазначив, що українське християнство має більш ніж 1000-річну історію, власну богословську, літургійну і церковну традицію.

Україна «сповнена рішучості» позбутися залежності від російської церкви, яка «освячує гібридну війну Путіна проти України і молиться за російську владу і військо».

Про це 24 серпня під час виступу з нагоди 27-ї річниці Дня Незалежності України заявив президент Петро Порошенко, передає «Слово і Діло».

Небезпеки томосу: три сценарії розвитку ситуації довкола створення єдиної помісної церквиПитання з наданням томосу начебто вже вирішили. Принаймні так вважають політики. А якщо ні? Три різних за напрямками сценарії розвитку подій – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Не може бути вільним тіло, коли душа в полоні. Нехай сьогодні нас почують і в Москві, і в Константинополі, і в Ватикані. Питання Томосу про автокефалію для православної церкви України виходить за межі релігії. Воно з того ж ряду, що і зміцнення армії, захист мови, боротьба за членство в ЄС і НАТО. Це ще один орієнтир на нашому історичному шляху, вагома складова нашої незалежності», - заявив президент.

Порошенко додав, що Україна має «твердий намір розрубати останній вузол, яким імперія (РФ - ред.) намагається нас відчайдушно прив'язати до себе».

Чи пам’ятаєте Ви обіцянки президентів, які вони дали на День Незалежності УкраїниОбмовки за Фрейдом від всіх президентів України, які випливають з їхніх промов до Дня Незалежності України. Ми зібрали найцікавіші в нашому тесті.

«Ми сповнені рішучості покласти край протиприродному перебуванню значної частини нашої православної спільноти в залежності від російської церкви. Церкви, що освячує гібридну війну Путіна проти України, яка день і ніч молиться за російську владу і військо», - зазначив він.

Президент зазначив, що українське християнство має більш ніж 1000-річну історію, власну богословську, літургійну і церковну традицію.

«І зараз... немає ніяких причин, щоб серед інших помісних православних церков не було рівної їм церкви України», - підсумував він.

Раніше експерти «Слова і Діла» розбиралися, чи потрібен військовий парад до Дня незалежності України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: