Дуда привітав українців з Днем Незалежності

Читать на русском
Крім того, Дуда пообіцяв, що Польща продовжить сприяти розвитку відносин України з Євросоюзом і НАТО.

Президент Польщі Анджей Дуда привітав Петра Порошенка і українців з Днем Незалежності.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента, передає «Слово і Діло».

27-ма річниця незалежності: чи стала Україна успішнішою й вільною24 серпня Україна відзначає свій 27-й День незалежності – державне свято на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України.

«Хочу запевнити Вас у повазі до українського народу, який наполегливо будує незалежну державу і готовий на найбільші жертви перед лицем порушення міжнародного права і збройної агресії з боку сусіда. Хочу підкреслити незмінну підтримку Польщею суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Виявом цього є ініціативи, прийняті в цій сфері на форумі Ради безпеки ООН, ОБСЄ, Європейського Союзу та НАТО», - йдеться в привітанні.

Крім того, Дуда пообіцяв, що Польща продовжить сприяти розвитку відносин України з Євросоюзом і НАТО.

«Декларує подальшу діяльність Польщі на благо зміцнення відносин України з ЄС та НАТО, а також підтримку в реалізації амбітних внутрішніх реформ, які наблизять Україну до стандартів, прийнятих в цих організаціях. В інтересах Польщі та Європи є Україна як сучасна держава з добре функціонуючої економікою, яка забезпечує високий рівень життя своїм громадянам», - пише Дуда.

Також президент Польщі висловив надію на врегулювання питання історії між державами.

«Сподіваюся на досягнення позитивних результатів також у діалозі щодо трагічних сторінок нашої спільної історії. Я переконаний, що стратегічне партнерство Польщі та України має будуватися на фундаменті правди про минуле і в дусі сповідування обома народами християнських цінностей», - зазначив Президент Польщі.

Анджей Дуда побажав благополуччя українцям.

Раніше українців з національним святом привітав президент Туреччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: