Меркель закликали вимагати від Путіна звільнення Сенцова

Читать на русском
Меркель повинна дати зрозуміти, що продовжувати утримувати Сенцова як політичного заручника неприйнятно, вважають в бундестазі.

Голова фракції Союз-90/зелені в бундестазі Катрін Герінг-Еккардт заявила, що Канцлер Німеччини Ангела Меркель повинна виступити за звільнення українського режисера Олега Сенцова під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, яка відбудеться в суботу, 18 серпня.

Про це повідомляє DW, передає Слово і Діло

Вона зазначила, що випадок Сенцова показує, «наскільки погано йдуть справи із захистом прав людини при Путіні».

«При всій необхідності діалогу з Путіним уряду Німеччини не слід нехтувати нашими власними цінностями», - зазначає глава парламентської фракції «зелених».

З авторитарним російським президентом і його корумпованим режимом не можна спілкуватися в некритичному звичайному режимі, вважає політик.

За її словами, Меркель повинна дати зрозуміти, що продовжувати утримувати Сенцова як заручника неприйнятно.

Зустріч Путіна з Меркель: чи чекати нового союзу та що важливо для УкраїниАнгела Меркель прийме президента Росії Володимира Путіна 18 серпня в Берліні. Оцінили переговори лідерів країн експерти.

«Якщо його незабаром не відпустять, це призведе до вкрай різкого погіршення відносин між Росією і Європою», - зазначила глава опозиційної фракції.

Відзначається, що вона також назвала «жорстоким і нелюдським» ту обставину, що Сенцов після анексії Криму був засуджений за сфабрикованою справою до 20 років колонії в Сибіру.

Додамо, за словами сестри Сенцова він вже не вірить в своє звільнення.

Тим часом, в Кремлі заявили, що в ході зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель російський президент Володимир Путін обговорить, в тому числі, українське питання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: