ПриватБанк відкликав позов до братів Суркісів

Читать на русском
ПриватБанк не побачив необхідності в доведенні Верховним судом законності проведення конвертації депозитів сім’ї Суркісів у капітал банку.

Націоналізований ПриватБанк звернувся до Верховного суду з відмовою від позову до Ігоря Суркіса, Григорія Суркіса, Рахміль Суркіса, Світлани Суркіс, Поліни Ковалик, Марини Суркіс, а також компанії з управління активами «МТІР Ессет Менеджмент».

Як пише «Слово і Діло», цим позовом банк намагався визнати договори застави майнових прав за їхными депозитами недійсними.

Рахунки «ПриватБанку» заарештовані на мільярд за позовом СуркісівДержавна виконавча служба заарештувала рахунки Приватбанку у рамках примусового виконання проваджень по стягненню коштів на суму близько 1,1 млрд грн на користь сім'ї Суркісів.

Втім, ПриватБанк не побачив необхідності в підтвердженні Верховним судом законності проведення конвертації депозитів сім'ї Суркісів у капітал банку, повідомила прес-служба фінустанови профільному порталу finclub.

Йдеться про договори застави від 19 грудня 2016 року, за якими відповідачі передали в заставу для «МТІР Ессет Менеджмент» майнові права на отримання грошових коштів за депозитними договорами. 22 грудня кошти сім'ї Суркісів, Олени Боголюбової та А-банку, як пов'язаних з акціонерами осіб, були списані з рахунків у ПриватБанку в межах процедури bail-in.

Як повідомили в банку, аргументом для відмови стала висловлена ​​Верховним судом правова позиція в інших подібних судових процесах.

«Оскільки відповідно до договору застави, зобов'язувальні правовідносини, забезпечені обтяженням у вигляді застави грошових коштів, виникли виключно в пов'язаних осіб з іншими особами, а не з ПриватБанком, це свідчить про те, що на момент виникнення спірних правовідносин зобов'язання банку перед пов'язаною особою були обтяжені, що підтверджує законність бейл-ін таких депозитів», – пояснюють у ПриватБанку.

Таким чином, повторного підтвердження така позиція Верховного суду під час касаційного перегляду не потребує.

13 серпня 2018 року ВС призначив розгляд заяви банку про відмову від позову.

Нагадаємо, при націоналізації ПриватБанку була проведена операція bail-in. Під час неї були списані кошти пов'язаних осіб і внески інших інвесторів, в тому числі кошти власників єврооблігацій, загальним обсягом 29,4 млрд грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: