Націоналізація ПриватБанку: суд ухвалив рішення

Читать на русском
Верховний суд не задовольнив касаційну скаргу компанії Пром Гарант Плюс до ПриватБанку про повернення на рахунки 18,9 мільйона гривень, які були списані під час націоналізації (bail-in).

Верховний суд не задовольнив касаційну скаргу компанії «Пром Гарант Плюс» до ПриватБанку про повернення на рахунки 18,9 мільйона гривень, які були списані під час націоналізації (bail-in).

Як пише «Слово і Діло», про це FinClub повідомили в прес-службі ПриватБанку.

Коломойський назвав терміни розгляду справи ПриватБанкуВисокий суд Лондона може почати розгляд справи по суті за позовом ПриватБанку до екс-власників фінустанови не раніше ніж у 2020 році.

Верховний суд ухвалив постанову, якою підтвердив законність рішень судів першої (29 березня 2017 року) та апеляційної інстанцій (7 серпня 2017 року) щодо законного застосування до «Пром Гарант Плюс» статті 41-1 закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Суди попередніх інстанцій дійшли висновку, що списання коштів з рахунків позивача було здійснене з дотриманням вимог банківського законодавства.

Засновниками «Пром Гарант Плюс» є три віргінські компанії («Бі-Сі Карго Сервісес Лімітед», «Денніеллі Лімітед», «Прістеллі Холдінгз Інк») та дві белізькі («Девелопмент Інвесторс Лімітед», «Кендлвуд Файненсіал Корп»). 4 із зазначених 5 компаній фігурують у кримінальному провадженні Генпрокуратури щодо виведення 19 млрд грн рефінансування з ПриватБанку.

За даними ГПУ, ці компанії, будучи підконтрольними колишнім посадовим особам ПриватБанку, виступали засновниками фірм, яким банк до націоналізації видавав сумнівні кредити.

Нагадаємо, під час націоналізації ПриватБанку була проведена операція bail-in. Під час неї були списані кошти пов'язаних осіб та вклади інших інвесторів, в тому числі кошти власників єврооблігацій, загальним обсягом 29,4 млрд грн.

Як повідомлялося, ПриватБанк отримав 23,9 мільярда гривень збитків у 2017 році – на 1 мільярд більше, ніж вважалося раніше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: