Литва та Естонія вимагають від Росії компенсації збитків за часи радянської окупації

Читать на русском
Голови відомств представили юридичне дослідження про варіанти подальших кроків, пов'язаних із цим питанням, із точки зору міжнародного права, в тому числі на рівні ООН.

Міністри юстиції Латвії та Естонії Дзінтарс Разначс ТА Урмас Рейнсал наполягають, що Росія як правонаступниця СРСР має компенсувати збитки, завдані за період радянської окупації.

Забуті санкції: як Росії вдається подолати зовнішню ізоляціюЧемпіонат світу з футболу, зустріч із Трампом, можливість зняття санкцій та повернення до Великої сімки – все це про чергові геополітичні перемоги Кремля. На що сподіватися Україні, з’ясовував політолог Олександр Радчук.

Відповідна заява була ухвалена за підсумками їхньої зустрічі в Ризі у вівторок, 21 серпня, передає «Слово і Діло».

Крім того, очільники відомств представили юридичне дослідження про варіанти подальших кроків, пов'язаних із цим питанням, із точки зору міжнародного права, в тому числі на рівні ООН.

«У зв'язку з цим міністри юстиції двох країн наголосили на важливості збереження пам'яті про людські втрати, зазнані за час радянської окупації, й вивчення можливостей висунути вимогу про відшкодування збитків до Російської Федерації як правонаступниці Радянського Союзу», – йдеться в заяві.

Раніше база «Миротворця» поповнилася композитором часів СРСР.

Також нагадаємо, що в Харкові розбили меморіальну дошку радянському маршалу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: