В'ятрович попередив Adidas про символіку СРСР

Читать на русском
Інститут нацпам'яті звернувся до Adidas-Україна на тлі появи інформації про виготовлення серії спортивного одягу з радянськими символами.

Український інститут національної пам'яті в листі до Adidas-Україна нагадав про відповідальність за поширення в країні продукції з використанням заборонених символів комуністичного тоталітарного режиму.

Про це пише «Слово і Діло».

В'ятрович розповів для кого небезпечний закон про заборону «бандерівської ідеології»Глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович стверджує, що закон про заборону «бандерівської ідеології» небезпечний не для України, а для Польщі.

«Для жителів України та інших країн таким же порушенням є використання радянської символіки під якою загинули мільйони наших земляків», - говориться в зверненні глави інституту нацпам'яті Володимира В'ятровича.

Зазначається, що в разі виявлення фактів розповсюдження подібних товарів компанії Adidas на території України відомство буде звертатися до правоохоронних органів для притягнення до відповідальності винних осіб.

В інституті нацпам'яті нагадали, що в Україні діє Закон Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів і заборона пропаганди їхньої символіки.

Кримінальний кодекс передбачає обмеження волі терміном до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої за публічне використання зазначеної символіки.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав закон, який удосконалює процедуру реабілітації жертв репресій комуністів.

А Клімкін розповів, що робити з тими, хто сумує за СРСР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: