У Харкові повалили бюст маршала СРСР

Читать на русском
У Харкові група чоловіків в ніч на 6 травня повалили на землю бюст маршала СРСР Георгія Жукова.

У Харкові група чоловіків в ніч на 6 травня повалили на землю бюст маршала СРСР Георгія Жукова.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міський голова Геннадій Кернес, пише «Слово і Діло».

«Сьогодні вночі (6 травня, - ред.) «доморощені декоммунізатори» знову спробували плюнути на пам'ять про своїх дідів і прадідів, які пройшли Другу світову війну, - спробували зруйнувати бюст Жукова. Але ми цю спробу на нуль вже помножили - бюст відновлено», - зазначив він.

У зв'язку з інцидентом мер закликав міську поліцію взяти під цілодобову охорону всі пам'ятники, монументи, братські поховання тих, хто боровся з фашизмом, щоб ніхто не зіпсував харків'янам День пам'яті і примирення і День перемоги, котрий наближається.

При цьому Кернес підкреслив, що буде особисто стежити за тим, щоб «боягузливим нічним вандалам нічого більше не вдалося зруйнувати» в місті.

Тим часом у відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області відзначили, що правоохоронці не отримували заяв про інцидент.

«Співробітники поліції виїжджали на місце. Пам'ятник стоїть без пошкоджень. Заяв немає», - повідомили в прес-службі відомства.

Пам'ятник маршалу СРСР Георгію Жукову в Харкові був встановлений в 1994 році. У другій половині 90-х років минулого століття він тривалий час не обслуговувався і поступово руйнувався, але в 2012 році за дорученням мера Геннадія Кернеса монумент включили до плану капітальних ремонтів. Пам'ятник був відтворений за проектом Сергія Чечельницького в тому вигляді, в якому він був встановлений.

Раніше вандали розбили меморіальну дошку Герою АТО в Полтаві.

Відзначимо також, що на Закарпатті вандали розгромили дев'ять машин з номерами Угорщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: