У Харкові розбили меморіальну дошку радянському маршалу

Читать на русском
Меморіальна дошка в пам'ять про маршала СРСР Георгія Жукова, встановлена ​​на фасаді школи номер 127 у Харкові, розбилася.

Меморіальна дошка в пам'ять про маршала СРСР Георгія Жукова, встановлена ​​на фасаді школи №127 у Харкові, розбилася.

Як пише «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook повідомила організація «Світанок» у понеділок, 4 червня.

«Днями на Слобожанщині були дуже сильні вітри, дошка Жукову, яку нещодавно встановили на фасаді школи №127, не витримала їх і впала», – йдеться в повідомленні.

У поліції підтвердили факт знищення меморіальної дошки Жукову.

«На місце події виїжджали патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група місцевого відділу поліції. Інформація про подію зареєстрована в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Новобаварського відділу поліції. Перевірка триває», – заявили в поліції.

Нагадаємо, в ніч на 6 травня невідомі знесли бюст маршала СРСР Георгія Жукова на проспекті Петра Григоренка в Харкові. Однак уже наступного дня пам'ятник був відновлений. Тоді мер Геннадій Кернес заявив, що вимагатиме від поліції взяти під охорону всі пам'ятники й братські могили тих, хто боровся з фашизмом. А члени організації «Фрайкор» пообіцяли, що бюст Жукова може впасти ще раз.

Також невідомі розмалювали червоною фарбою й пошкодили монумент радянським воїнам, які загинули в серпні 1941 року при обороні Дніпра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: