США пригрозили Туреччині новими санкціями

Читать на русском
Міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що Штати запровадять додаткові санкції, якщо Туреччина не звільнить американського пастора Ендрю Брансона.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що Штати запровадять додаткові санкції, якщо Туреччина не звільнить американського пастора Ендрю Брансона.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє Bloomberg News.

1 серпня Мінфін США ввів санкції проти міністра внутрішніх справ Туреччини Сулеймана Сойлу і міністра юстиції Абдулхаміта Гюля, яких вважає причетними до утримання американського пастора Ендрю Брансона, і заморозив їхні активи.

Запровадити санкції дозволив так званий глобальний акт Магнітського, який спрямований проти тих, хто, на думку влади США, причетний до корупції і порушення прав людини.

Санкції призвели до падіння ліри до рекордних значень - з початку року вона подешевшала до долара на 40%. Однак на цьому США не зупинилися. Незабаром Трамп оголосив, що американська влада в два рази збільшує мита на поставки турецької сталі та алюмінію. Це тільки посилило обвал національної валюти і фондового ринку, а також серйозно погіршило прогнози інфляції.

Ердоган у відповідь попередив, що одностороння політика США змусить Туреччину шукати нових друзів. Він також закликав населення продавати золото і долари і пригрозив бойкотом електронної продукції з США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: