США готують новий пакет санкцій проти РФ

Читать на русском
Нові санкції будуть спрямовані на утримання Росії від втручання в майбутні вибори в Сполучених Штатах Америки.

Сенат США у вересні 2018 року може розглянути запровадження санкцій, метою яких є стримування Російської Федерації від втручання у вибори США.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Bloomberg.

У Білому домі придумали відповідь на спроби втрутитися у вибориРадник американського президента з нацбезпеки пропонує дзеркальну відповідь на спроби втручань.

Відповідний законопроект наразі доопрацьовується, аби мінімізувати небажані наслідки для світової економіки у зв'язку з автоматичним запровадженням санкцій, котрі стосуються боргу та енергетики Росії.

«Ми хочемо бути впевненими, що шкоду обмежено економікою Росії і вплив на інших стримується», - сказав сенатор Кріс Ван Голлен.

Відомо, що документ вніс на розгляд Сенату в січні цього року сенатор-демократ Ван Голлен та сенатор-республіканець Марко Рубіо. Законопроект передбачає запровадження санкцій проти РФ у тому випадку, якщо директором Національної розвідки США Деном Коутсом буде підтверджено втручання Росією у проміжні вибори в США. Вони, до речі, заплановані на листопад 2018 року.

Серед санкцій, передбачених документом, є обмеження на операції з новими випусками державних облігацій РФ. Також передбачено блокування операцій з акціями російських компаній, що працюють в сфері енергетики, включно з такими компаніями, як Газпром і Роснєфть.

Також передбачається запровадження обмежень проти банків Росії, металургійного комплексу РФ та проти російських посадовців.

Наразі невідома перспектива ухвалення законопроекту Ван Голлена-Рубіо. Однак лідер більшості в Сенаті Мітч Макконнел заявив, що Сенат планує розглянути цей законопроект. Зокрема Сенат вже вказав комітетам з міжнародних відносин і з банківської справи провести відповідні слухання даного документа.

Нагадаємо, як повідомляв The Wall Street Journal 18 серпня, у США протягом кількох тижнів будуть готові санкції проти завершення будівництва російського трубопроводу Північний потік-2.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: