Активісти перекрили Поштову площу в Києві – відео

Читать на русском
Активісти в п'ятницю, 10 серпня, перекрили на 15 хвилин проїжджу частину на Поштовій площі в зв'язку з підтопленням місця проведення археологічних розкопок.

У Києві активісти на 15 хвилин перекрили проїжджу частину на Поштовій площі в зв'язку з підтопленням місця проведення археологічних розкопок у цьому районі.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна», близько 50 людей вийшли на проїжджу частину на пішохідному переході біля станції метро «Поштова площа» й перекрили рух. Активісти запалили фаєри й залишалися на проїжджій частині 15 хвилин.

У Києві перекрили Поштову площу на знак протесту проти руйнуваня пам'ятки археологіїUkrinform TV

«Це попереджувальне перекриття на 15 хвилин. Зараз 11:40. Ми робимо попередження, даємо час до 15 годин, щоб сюди прибув міський голова, інакше це буде вже не 15-хвилинне перекриття», – сказав один з активістів Сергій Мельниченко.

За словами активістки Аннабелли Моріної, перекриття пов'язане з тим, що дві доби тому почалося підтоплення розкопок, які розташовані в підземній частині Поштової площі, через прорив магістрального трубопроводу.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв зберегти унікальну археологічну знахідку на Поштовій площіСказано 2 березня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Стався прорив водопроводу. «Київводоканал» перекрив його й цієї ночі відремонтував, але, як засвідчили представники ДСНС, протікання триває з дренажних систем», – сказала вона.

Активісти огородили Поштову площу стоп-стрічками й попереджають пішоходів про неможливість проходу.

Нагадаємо, в 2015 році під час будівництва підземного торгово-розважального центру на Поштовій площі вчені спочатку виявили унікальні артефакти XVI-XVIII століть, а потім знайшли повноцінну вулицю часів Київської Русі XI-XII століть.

Після цього Київрада підтримала збереження знайдених артефактів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: