Луценко прокоментував напади на активістів

Читать на русском
Напади на активістів свідчать про початок плану дестабілізації на півдні України, вважає генпрокурор Юрій Луценко.

Голова Генпрокуратури Юрій Луценко прокоментував резонансні напади на чиновників та активістів, що відбулися в Херсоні та Одесі.

Як передає «Слово і Діло», зокрема, на брифінгу в четвер, 2 серпня, на полігоні ЦСО «Альфа» під Києвом він відповів на запитання про ситуацію із замахами на радницю мера Херсона Катерину Гандзюк та інцидент з активістами «Народного Руху» Михайлом Кузаконем і Григорієм Кузьмою.

Які можливі версії вбивства бійця АТО в Бердянську?31 липня в Бердянську застрелили 43-річного колишнього добровольця батальйону Донбас Віталія Олешка. Можливі версії назвали експерти.

За словами Луценка, замахи на вбивство громадських активістів показали зростання кількості правопорушень на півдні України.

«Для нас певні дії щодо порушень на півдні України. Сьогоднішні події в Одесі це також показали», – сказав Луценко.

За його словами, «розпочався план дестабілізації».

«Думаю, Нацполіція вийшла на кращий рівень розслідувань», – додав він.

Генпрокурор анонсував нараду з правоохоронними органами щодо всіх правопорушень, спрямованих проти відомих проукраїнських громадських активістів.

«Я буду буквально завтра в Полтаві, й уже завтра ввечері проведемо нараду із силовиками з максимальної концентрації для досягнення результатів щодо всіх правопорушень, спрямованих проти відомих проукраїнських громадських активістів півдня України й не тільки», – сказав він.

При цьому Луценко не згадав про вбивство активіста, колишнього учасника АТО в складі батальйону «Донбас» Віталія Олешка в Бердянську.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: