Луценко назвав імовірних організаторів замаху на Гандзюк

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що до гучного замаху причетні службовці правоохоронних і державних органів.

Замах на радницю мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк був організований співробітниками правоохоронних і державних органів.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 8 серпня, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Луценко взяв на контроль справу чиновниці, яку в Херсоні облили кислотоюНапад з кислотою на працівницю Херсонської міської ради з хуліганства перекваліфікували на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування.Луценко особисто курує розслідування.

Про це він написав у коментарі до свого ранкового повідомлення. Генпрокурор зазначив, що чиновники користувалися допомогою сепаратистських організацій.

Він також повідомив, що кримінальне провадження у цій справі прокуратура Херсонської області передала до Головного слідчого управління Служби безпеки України.

Формулювання провадження звучить так: «За фактом організації закінченого замаху на умисне вбивство з особливою жорстокістю Гандзюк К., що вчинене на замовлення співробітників правоохоронних і державних органів, за сприяння сепаратистських організацій на території півдня України, з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки у південному регіоні держави».

Нагадаємо, вранці 31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міськради Катерину Гандзюк.

Згідно з висновком експертів, проти жінки застосували концентровану сірчану кислоту. Поліція розслідує справу за статтею «замах на вбивство з особливою жорстокістю».

Як повідомлялося, раніше був заарештований підозрюваний в нападі на Гандзюк Микола Новіков.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: