Справа Жеваго: НАБУ отримало доступ до документів низки компаній

Читать на русском
В Антикорупційному бюро хочуть вивчити реєстраційні справи низки фірм, якими може володіти нардеп Костянтин Жеваго.
Костянтин Жеваго

У межах кримінального провадження про можливе декларування недостовірної інформації народним депутатом Костянтином Жеваго детективи НАБУ отримали доступ до документів дев'яти компаній, яким може володіти політик.

Про це йдеться в рішеннях Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У своєму клопотанні детектив вказував, що Жеваго в деклараціях за 2015-2016 роки не зазначив інформацію про бенефіціарів власності в ТОВ «Нові промислові технології». Згідно з випискою з реєстру, засновниками ТОВ «Нові промислові технології» станом на 31 грудня 2015 року було Максим Ряполов із розміром внеску в статутний фонд 185 грн і компанія INVERTEX LTD із внеском в 1,04 млрд грн. Кінцевим бенефіціарним власником цієї фірми був зазначений невідомий, однак, згідно з відомостями банку «Фінанси та Кредит», наданими Національному банку України щодо структури власності банку, контролером INVERTEX LTD із часткою 100% є Жеваго. Структура власності банку «Фінанси та Кредит» також вивчається в межах цієї справи.

Таким чином, будучи контролером компанії INVERTEX LTD, Жеваго є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Нові промислові технології» в розумінні закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення». Крім цього, таким же чином через INVERTEX LTD нардеп є бенефіціаром ТОВ «Індастріал констракшн», ТОВ «Асканія» та «ДІ.ЕР.АЙ.».

Також Жеваго не вказав у декларації той факт, що він є власником ТОВ «ДДСГ УКРАЇНА ШIППIНГ», дочірнього підприємства «ФЕРРОТРАНС», ТОВ «Нова логістика», ТОВ «Частота» та ТОВ «Агрібізнесс». До структури власності цих фірм входять компанії, кінцевим бенефіціаром або головним акціонером яких є Жеваго. Таким чином, він також є й бенефіціаром вищезгаданих фірм.

У зв'язку з цим детективи просили суд надати доступ до реєстраційних справ усіх вищевказаних компаній. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, в НАБУ вважають, що нардеп Вілкул не вказав у декларації співмешканку та її майно.

Раніше Бюро допитало ще одного свідка в справі незаконного збагачення Олега Ляшка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: