На параді до Дня незалежності покажуть артилерійські новинки

Читать на русском
Під час параду до Дня незалежності в Києві будуть продемонстровані останні розробки української артилерії.

Під час параду до Дня незалежності в Києві будуть продемонстровані останні розробки української артилерії.

Як повідомляє прес-служба «Укроборонпрому», вперше буде показаний комплекс радіолокаційної розвідки – український контрбатарейний радар 1Л220УК від запорізького НВК «Іскра», пише «Слово і Діло».

Які новинки української військової техніки покажуть під час параду до Дня незалежностіХрещатиком проїдуться 58-тонна ракетна установка Богдана, ракетний комплекс Грім-2, здатний обдурити будь-яку ППО, та українські Верба й Вільха, що стріляють швидше за Град.

Цей радар дозволяє отримувати точні координати для нанесення удару та коректувати вогонь власної артилерії. Головною особливістю 1Л220УК є його потужна радіолокаційна станція з цифровою антенною решіткою, яка дозволяє за десятки кілометрів «бачити» не лише снаряди та ракети, а й мінометні міни.

Також на параді вперше продемонструють автоматизований звукометричний комплекс артилерійської розвідки «Положення-2». Цей автоматизований комплекс оснащений високочутливими акустичними сенсорами, які дозволяють визначити позицію ворожої артилерії та місця розривів снарядів на відстані в декілька десятків кілометрів.

Крім того, буде показаний комплекс автоматизованого управління артилерійськими батареєю та дивізіоном «Оболонь-А». Цей комплекс відіграє роль «керівного центру» для артилеристів. Він здатен приймати та обробляти дані про десятки цілей і автоматично планувати вогонь, розподіляючи цілі для знищення. Завдяки швидкості обробки величезного масиву даних, які надходять до цифрових систем «Оболонь-А», й використанню спеціальних алгоритмів та захищеного зв‘язку вдається значно підвищити ефективність вогню.

Нагадаємо, на військовому параді продемонструють танк стандарту НАТО.

Як повідомлялося,в Міноборони не можуть порахувати вартість військового параду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: