У Міноборони не можуть порахувати вартість військового параду

Читать на русском
У проведенні військового параду задіяно багато державних структур, і кожна вносить частку за власним кошторисом, заявили в Міноборони.

Міністерство оборони не виділяло додаткових коштів для проведення військового параду до Дня незалежності в центрі Києва.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це розповів керівник прес-служби Міноборони Олександр Мотузяник, передає в середу, 22 серпня, «Українська правда».

Які новинки української військової техніки покажуть під час параду до Дня незалежностіХрещатиком проїдуться 58-тонна ракетна установка Богдана, ракетний комплекс Грім-2, здатний обдурити будь-яку ППО, та українські Верба й Вільха, що стріляють швидше за Град.

«Ці кошти ніхто не рахував ... Скільки пішло грошей на пально-мастильні матеріали, на відрядження військових, на їх проживання, на форму ... Такої інформації в нас немає», – сказав він.

Спікер пояснив, що в проведенні параду задіяно багато структур, і кожна вносить частку за власним кошторисом.

Як відомо, 17 серпня на засіданні Кабміну затвердили розпорядження плану заходів «за рахунок і в межах видатків державного та місцевих бюджетів, а також за рахунок інших, не заборонених законодавством джерел фінансування».

Міністр оборони Степан Полторак раніше повідомив, що 24 серпня на Майдані Незалежності в урочистих заходах з нагоди святкування 27 річниці незалежності України та 100-річчя української державності візьмуть участь 4,5 тисячі військовослужбовців.

За його словами, в параді будуть задіяні 250 одиниць військової техніки, в тому числі нові зразки озброєння. Зокрема, на параді цьогоріч будуть представлені артилерійська система «Гіацинт-Б» та самохідна гаубиця «Богдана». Вперше з 2009 року участь у параді візьме військова авіація.

Також на парад до Дня незалежності до Києва приїдуть 300 військових із 18 країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: