У Києві після репетиції параду «Бук» врізався в бізнес-центр: реакція соцмереж

Читать на русском

Установка Бук після репетиції святкового параду врізалася в будівлю бізнес-центру на Подолі.
Слово і Діло

У Києві 18 серпня після репетиції параду до Дня незалежності зенітна установка «Бук» врізалася в будинок бізнес-центру Astarta на Подолі.

В результаті інциденту ніхто не постраждав, залишилися тільки незначні пошкодження фасаду будівлі. Однак у Міністерстві оборони України розпочали службове розслідування з метою з'ясувати обставини події.

«Слово і Діло» розбиралося, що в соціальних мережах пишуть про ДТП з «Буком».

«Дивився відео руху колони прилеглими до Хрещатика вулицями. По-моєму, на гребневі траки (ланки гусеничних стрічок) навіть не надягнули гумові накладки, в зв'язку з чим псується асфальтове покриття вулиць. Не виставлене оточення, немає регулювальників руху колони, не дотримується дистанція між військовими транспортними засобами, можлива несправність техніки, не вжито заходів для безпеки людей. Результат такої недбалості посадових осіб, які організовують цей захід, і недотримання механіком-водієм відповідних вимог ПДР і правил руху військових транспортних засобів на марші в колоні й призвели до цього дурного ДТП», – написав Ігор Серков.

«Такі події часом і в інших країнах відбуваються. Але ж нам від цього не легше. Хлопці мали розуміти, що вони не на велосипеді їдуть. А все-таки вулицями столиці на настільки грізній військовій техніці ... Хоч би до моменту проведення параду всі це усвідомили. З такою технікою жарти погані», – написав журналіст Олександр Швець.

«Бізнес-центр, в який врізався «Бук», незаконний. Там надбудовані кілька зайвих поверхів, не передбачених у затвердженому проекті», – написав Дмитро Вітов.

«Для тих, хто вірить у символізм, «Бук», що врізався в бізнес-центр «Астарта» з військового параду, дуже символічний. «Астарта» – компанія, що піднялася на грошах російської газової компанії «Ітера», яка гриміла в 90-ті. Тієї самої, що поставляла в Україну туркменський газ. Ну а бойовим порохоботам ще одна символічна деталь – саме «Ітера» довгий час була на слуху спільно зі словосполученням «газова принцеса», – написав блогер Vikas Ogi.

Нагадаємо, в параді до Дня незалежності України візьмуть участь 4,5 тисячі військових і 250 одиниць техніки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: