Бойовики вибили з Асєєва «визнання в шпигунстві» – Геращенко

Читать на русском
Геращенко також додала, що на засіданні в Мінську українська сторона зверне увагу росіян на дії їхніх підопічних з ОРДЛО.

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи по Донбасу Ірина Геращенко переконана, що «визнання в шпигунстві» українського журналіста Станіслава Асєєва бойовики «вибили» тортурами.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Бойовики вибили з журналіста Станіслава Асєєва «визнання в шпигунстві». Цей жах показали по російському пропагандистському ТВ. У мене немає ніяких сумнівів, що ці «визнання» вибивалися під тортурами», - заявила Геращенко.

За її словами, Асєєв утримується в повній ізоляції, до нього не допускають родичів, представників ОБСЄ та Червоного Хреста, йому не дозволяють передати листи або передачу, ні звісточки від рідних або друзів.

Геращенко також додала, що на засіданні в Мінську українська сторона зверне увагу росіян на дії їхніх підопічних з ОРДЛО, які катують журналіста, і буде вимагати негайного допуску до Асєєва координатора ОБСЄ Тоні Фріша.

Нагадаємо, 17 серпня російський державний телеканал Росія 24 показав утримуваного «ДНР» донецького журналіста Станіслава Асєєва, який працював під псевдонімом Васін. У 14-хвилинному репортажі розповідається, що він був затриманий «ДНР» за підозрою в «шпигунстві». Сам Асєєв каже, що працював на Головне управління розвідки України.

Раніше Асєєв, який понад рік перебуває в полоні самопроголошеної «ДНР», оголосив голодування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: