ЄС забив на сполох через епідемію кору

Читать на русском
В Європейській комісії «дуже стурбовані» тим, що три з семи країн із найвищим рівнем захворюваності на кір в Європі є країнами ЄС.

В Європейській комісії «дуже стурбовані» тим, що три з семи країн із найвищим рівнем захворюваності на кір в Європі є країнами ЄС.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Супрун озвучила статистику по кору в УкраїніВиконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун озвучила статистику по кору в Україні.

«Низька імунізація однієї країни ставить під загрозу безпеку і здоров'я громадян по всій Європі. Вакцинація - це акт солідарності», - сказала прес-секретар Єврокомісії, передає ANSA.

За даними Європейського центру профілактики та контролю захворювань, ці сім країн - Україна, Франція, Грузія, Греція, Італія, Росія і Сербія.

У всіх цих країнах медики фіксували смерті від кору, а всього померлих у Сербії - 14. Італійський уряд зробив одноразові обов'язкові щеплення під час вступу до школи добровільними. У ВООЗ заявили, що недостаннє щеплення людей вразливе для хвороби, незалежно від місця життя. За даними ВООЗ, у 2017 році кількість випадків захворювання на кір в Європі зросла на 400%.

Ще рік тому Україна була третьою в Європі за кількістю хворих. Серед країн, які постраждали від кору найбільше, були Румунія з 5562 випадками захворювання, Італія з 5006 випадками і Україна з 4767 випадками. За півроку 2018 го в країні вже захворіло в шість разів більше, ніж за весь минулий рік. За даними ВООЗ, за перше півріччя на кір в Україні захворіли 23000 осіб - велика частина всіх європейських хворих.

Захворюваність на кір в Європі в цьому році досягла 10-річного максимуму. За даними ВООЗ, кількість випадків захворювання дорослих і дітей досягла більш 41 000. У минулому році в Європі було 23 927 випадків захворювання, а 2016 року - 5273.

Кір є дуже заразною хворобою і поширюється повітряно-крапельним шляхом. Вакцина може запобігти інфекції, однак вакцинацію дискредитували дослідження, які показали можливий зв'язок вакцини з розвитком аутизму.

Як раніше повідомлялося, на Донбасі існує загроза спалаху туберкульозу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: