З'ясувалося, скільки доз вакцини від кору для дорослих замовив МОЗ

Читать на русском
МОЗ замовило додаткових 392 тисяч доз вакцин від кору, паротиту, краснухи (КПК) для дорослого населення.

Міністерство охорони здоров'я за заощаджені в 2017 році кошти держбюджету замовило додаткових 392 тисячі доз вакцин від кору, паротиту, краснухи (КПК) для проведення заходів з імунопрофілактики кору для дорослих, які перебувають у групі підвищеного ризику.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба відомства в середу, 6 червня.

Супрун розповіла про успіхи в боротьбі з коромГолова Міністерства охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла, до яких заходів вдалося МОЗ для боротьби з кором в Україні.

Відповідні зміни в нормативно-правові акти були ухвалені на підставі того, що з початку 2018 року 40% усіх хворих на кір є дорослими.

«Зокрема, йдеться про поширення захворюваності в групах, які проживають у спільному просторі (військові, бійці ООС, студенти), а також серед педагогів і медиків», – ідеться в повідомленні.

У відомстві уточнили, що найближчим часом буде ухвалений порядок проведення вакцинації дорослих і будуть визначені групи, для яких заходи щодо профілактики кору здійснюватимуться безкоштовно.

На цей час, згідно з національним календарем щеплень, вакцинація від кору проводиться дітям до 1 року і дітям 6 років (дві дози). Вакцини за кошти державного бюджету закуповуються лише для дітей. Рішення про імунізацію дорослих у групі ризику ухвалюється як захід щодо реагування на несприятливу ситуацію (спалах кору).

За оперативними даними Центру громадського здоров'я МОЗ, за 22-й тиждень (з 28 травня до 3 червня) на кір захворіли 1132 особи (463 дорослих і 669 дітей). З початку року на кір захворіли 19249 осіб, з них 7825 – дорослі. За цей час від ускладнень кору померли 11 людей: сім дітей і чотири дорослих.

Раніше повідомлялося, що спалах кору стався в частині Національної гвардії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: