На Донбасі загроза спалаху туберкульозу - Волкер

Читать на русском
У зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) можлива екологічна катастрофа й епідемія туберкульозу, заявив Курт Волкер.

У зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) можлива екологічна катастрофа й епідемія туберкульозу, заявив Курт Волкер.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Крым. Реалии.

Конфлікт на Донбасі: як змінилася географія ВІЛЗбройний конфлікт на Донбасі сприяв поширенню в Україні вірусу імунодефіциту людини. В Україі приблизно 220 тисяч інфікованих.

Також, за словами спецпредставника, промисловість зруйнована, одні шахти залиті водою, а деякі шахти використовуються для захоронення радіоактивних відходів.

«Це (радіоактивне зараження) може потрапити в підземні води і викликати екологічне лихо. Є також фізичні небезпеки для населення, і ми часто чуємо про підрив людей на мінах ... Ну, і в людей стріляють. Тобто це дуже активний конфлікт, гаряча війна», - додав він.

Також, за його словами, особливу тривогу викликає спалах туберкульозу - з його небезпечним штамом - за тих умов, що важко доставити антибіотики.

Спецпосланець звернув увагу, що на території, охопленій конфліктом, проживає переважно російськомовне населення, і Росія, яка нібито піклується про російськомовних, повинна розуміти, як їх наражає на небезпеку своїми діями - чи бездіяльністю - у плані врегулювання конфлікту.

Раніше повідомлялося про спалахи кору на Донбасі.

Нагадаємо, на Донбасі за останні чотири роки в результаті бойових дій було пошкоджено або зруйновано понад 700 шкіл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: