Німеччина висунула Україні умову щодо транзиту газу

Читать на русском
Україна повинна провести модернізацію своєї ГТС, щоб зберегти статус транзитера газу, зазначили в уряді ФРН.

Україна повинна забезпечити довгостроковий транзит газу через свою територію за допомогою модернізації газотранспортної системи (ГТС).

Як пише «Слово і Діло», про це сказав офіційний представник уряду Штеффен Зайберт на брифінгу в Берліні, повідомляє Укрінформ у понеділок, 20 серпня.

«Україні потрібно провести реформи в системі транзиту газу, щоб створити умови для довгострокового транзиту газу», - заявив Зайберт.

Він не став розкривати подробиці розмови канцлера ФРН Ангели Меркель з президентом РФ Володимиром Путіним минулої суботи в резиденції Мезеберг, сказавши, що вони були довірчими.

При цьому представник уряду нагадав, що позиція Берліна залишається незмінною: Україна має зберегти роль транзитера газу й після завершення будівництва газопроводу Північний потік-2, який у Німеччині вважають економічним проектом.

Нагадаємо, 18 серпня канцлер Німеччини Ангела Меркель під час спільної заяви для преси з президентом Росії Володимиром Путіним сказала, що запуск Північного потоку-2 не повинен вплинути на статус України як транзитної країни.

Раніше повідомлялося, що в Німеччині дозволили будувати відгалуження для Північного потоку-2. Компанія Gascade Gastransport GmbH отримала дозвіл на будівництво 272-кілометрової ділянки газопроводу EUGAL - сухопутного відведення від морської магістралі газопроводу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: