Справа «Миколаївоблтеплоенерго»: НАБУ вивчить документи приватної фірми

Читать на русском
В Антикорупційному бюро вивчать документи приватної фірми, яка нібито причетна до розкрадання коштів Миколаївоблтеплоенерго.

У рамках кримінального провадження про можливе заволодіння коштами обласного комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго» за попередньою змовою з ТОВ «Компанія Укренергосервіс» в ході установки лічильників на опалення детективи НАБУ вивчать реєстраційну справу дочірньої компанії «Укренергосервіс-М».

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив зазначив, що 22 листопада 2015 року між «Миколаївтеплоенерго» та компанією «Укренергосервіс» були укладені 138 однотипних договорів підряду. Згідно з цими договорами, фірма «Укренергосервіс» роботу зі встановлення, монтажу та налагодження приладів лічильників на опалення в Миколаєві кількістю 138 штук виконує зі своїх матеріалів, своїм обладнанням, своїми інструментами й особисто.

Однак, всупереч договорам, «Укренергосервіс» у період 2015-2016 років вищевказані роботи не виконував, а посадовцями «Миколаївтеплоенерго» до бухгалтерії були надані акти приймання виконаних будівельних робіт із внесеними до них недостовірними відомостями щодо виду та обсягу виконаних робіт.

Згідно з аудиторським звітом за результатами державного фінансового аудиту діяльності «Миколаївоблтеплоенерго», в січні-лютому 2016 року за виконання 127 договорів підряду, укладених з «Укренергосервісом», проведена оплата в повному обсязі на загальну суму 6,57 млн ​​грн. Крім того, 19 лютого 2016 року «Миколаївоблтеплоенерго» проведена оплата ще за 11 договорів на загальну суму 550 тис. грн.

Також за результатами цього аудиту на зазначених лічильниках на опалення були відсутні модульні плати BUS/PRS, хоча в актах приймання виконаних будівельних робіт ці модульні плати були зазначені як встановлені.

Під час аналізу руху грошових коштів за рахунком «Укренергосервісу» в Укрсоцбанку встановлено, що 2,83 млн грн, отримані від «Миколаївоблтеплоенерго», надалі перераховані на рахунок дочірнього підприємства «Компанія Укренергосервіс-М» у ПриватБанку як оплата за модульні плати. Ще 2,21 млн грн «Укренергосервіс» перерахував ТОВ «Євротепломонтаж-Сервіс» у ПриватБанку як оплату за виконану роботу, пов'язану зі встановленням, монтажем та налагодженням лічильників на опалення в житлових будинках у Миколаєві. При цьому компанії «Укренергосервіс-М», «Укренергосервіс» та «Євротепломонтаж-Сервіс» можуть бути пов'язані з головним інженером «Миколаївоблтеплоенерго» Віталієм Бородіним, який наказом в. о. начальника Миколаївоблтеплоенерго був призначений відповідальним за загальне керівництво щодо виконання інвестиційної програми за 2015 рік.

У зв'язку з цим детективи просив суд надати доступ до реєстраційної справи компанії «Укренергосервіс-М». Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу про заволодіння коштами «Миколаївоблтеплоенерго».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: