Розкрадання коштів «Укртрансаміаку»: Швейцарія передала Україні докази

Читать на русском
Швейцарія передала ГПУ докази в кримінальній справі про розкрадання коштів Укртрансаміаку.

Швейцарія передала ГПУ докази в кримінальній справі про розкрадання коштів «Укртрансаміаку».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє видання DW.

НАБУ розслідує розкрадання $7,5 мільйонів Інституту азотної промисловостіВ Антикорупційному бюро знайшли сумнівні контракти ще одного українського інституту, які не були виконані.

Так, відповідні документи наприкінці червня Генпрокуратурі передало Федеральне відомство юстиції Швейцарії. Зокрема, йдеться про банківський рахунок в одному зі швейцарських банків, підконтрольний колишньому голові «Укртрансаміаку», соратнику президента-втікача Віктора Януковича Віктору Бондику. У відомстві підозрюють, що виведені Бондиком з України кошти могли бути вкрадені в державного підприємства.

Судовий реєстр Швейцарії свідчить, що на підконтрольному Бондику рахунку заарештовані 7 мільйонів євро і 21 мільйон доларів США. Зазначимо, що українські правоохоронці зможуть повернути ці кошти державі, якщо доведуть незаконне походження грошей.

Також вказано, що передача документів стала можливою після рішення найвищої судової інстанції Швейцарії – Федерального суду. Бондик і його швейцарські адвокати роками опиралися передачі доказів українській стороні й заперечували, що гроші мають незаконне походження.

Додамо, Бондик протягом майже 10 років, до кінця 2016 року, очолював стратегічне ДП «Укртрансаміак».

Нагадаємо, в червні 2016 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) звільнило Віктора Бондика з посади директора держпідприємства «Укртрансамміак».

На початку травня Швейцарія розсекретила рахунки екс-голови Партії регіонів Олександра Єфремова. Зазначалося, що з 2006 року на рахунки, пов'язані з екс-нардепом, надійшли 33 мільйони швейцарських франків.

Також Фінансова розвідка США виявила сотні мільйонів «сім'ї Януковича».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: